Žakové podivíni

23.06.2014 20:44

Nemůžu si pomoct! Vím, každý papoušek je jiný, ale většina žaků má jedno společné, jsou to prostě prdlouši :-) ... a u "odchyťáků" (= papoušek odchycený v přírodě, dovezený do ČR) to platí dvojnásob.

Důkaz č. 1
Přijde vám normální, že když jim třeba dáme do klece nová bidla, jsou schopni být týden jak přikovaní na pletivu? Ano, naposledy jim trvalo necelých 7 dní, než sebral jeden z nich tolik odvahy, aby se dotknul toho zákeřného kusu dřeva :-)

Důkaz č. 2
Mrkev na 4mm kolečka místo 2mm? „No tak to jíst nebudeme a pro jistotu se ani nepřiblížíme k misce, protože to vypadá divně“ :-D To se jim nejspíš honí hlavou, protože jakmile nedostanou krmení do misky přesně tak, jak jsou zvyklí, tak prostě drží hladovku. A nedej bože, abychom jim prohodili misku s vodou za misku na žrádlo…všechny neobvykle uspořádané předměty je prostě děsí.

Důkaz č. 3

Naši žakové učí etiketě nás i všechny návštěvy, jakmile se k nim někdo přiblíží s jakoukoliv pokrývkou hlavy, je mu patřičně vynadáno a naši miláčkové se načepýří do dvojnásobných rozměrů.
 

Našlo by se toho ještě několikanásobně víc, ale nechci je chudáčky moc pomlouvat :-) Jinak jsou skvělí, nejlepší opeření řečníci a imitátoři pod sluncem, pořádní mlsouni, největší milovníci těch, které si oblíbí, a největší zabijáci, když jim zrovna nepadnete do oka… PROSTĚ LÁSKA JMÉNEM ŽAKO!

Vyhledávání

Kontakt

Hana Petříková Budíškovice, okres JIndřichův Hradec
(dříve Železný Brod)
777 032 560