Samička žaka konečně po roce a půl zdravá. Pomohl nám límec

07.04.2017 19:50

V rubrice názory najdete popis, jak jsme vyráběli límec naší žakovce Kačence. Navíme jak, ale cca koncem roku 2015 si začala kousat křídlo do krve. Skoro rok (!!!) jsme se snažili o léčbu mastmi, antibiotiky, navštěvovali jsme veterináře (který zjistil jen to, že je zdravá, a doporučoval nám extrémně drahé granule, že je to prý stravou)... chvíli to bylo lepší, chvíli horší, ale ani náznak plného uzdravení. Občas bylo kolem klece tolik krve, že jsme se vážně báli o její život.

V září 2016 jsme si řekli, že když to nejde po dobrém, půjde to po zlém. Vymysleli jsme si na ní límec z izolace na trubky a kobercovky. Nasadit něco takového na krk papouškovi z odchytu je boj. Co je ale téměř nereálné, je vytvořit límec tak, aby si ho nesundal, neumlátil se, mohl se najíst,...

První límec vydržel pár minut, ale časem jsme zdokonalili techniku a Káča už si s tím nevěděla rady. Poprvé jsme límec sundali asi po měsíci, ale to byla chyba. Rána se sice zahojila, ale nové peří tam teprve začínalo růst. Druhý den byla opět všude krev. Následovala další límcová kůra. Rána se znovu uzdravila a peří narostlo, tak jsme začátkem března límec znovu zkusili sundat. Už je to měsíc a křídlo je pořád v pohodě. TRADÁÁÁÁ! Teď se jen modlíme, aby ji už taková blbost nenapadla :-) Už jsou zase s Oskárkem (její manžel) spolu a snad budou brzy žakátka. 

 

Vyhledávání

Kontakt

Hana Petříková Budíškovice, okres JIndřichův Hradec
(dříve Železný Brod)
777 032 560